Planerade och genomförda aktiviteter
Har du förslag på aktiviteter? Hör av dig till någon i styrelsen.
Styrelsen har förhoppningar om att 2018 ska bli ett år med många aktiviteter, som ska vara intressanta för våra medlemmar. 

OBS! När du anmäler till någon av våra aktiviteter, ska du få en återkoppling inom ett par dagar. OM INTE ... kontakta den som står som mottagare av anmälan. Detta för att säkerställa att din anmälan kommit fram. 

Planerade/kommande aktiviteter 2018 

Efter en härlig sommar startar vi upp höstens medlemsaktiviteter med ett besök hos GITTANS DJURCENTER
Lördagen den 15 september Klockan 14-16
Plats: Norrby 36, Hallstahammar

Vi gör ett litet studiebesök på Gittans Djurcenter, som bland annat är ett hund- och kattpensionat. Här får vi en rundvandring och visning av kattpensionatet som betår av ett året-runt-hus med nio olika rum. Åtta av rummen har tillgång till egen rastgård för de inackorderade katterna.
Sommartid – juni till augusti, finns ytterligare 17 rum för katter.

Klubben bjuder på fika med tillbehör.
Anmälan senast måndagen den 10 september till Kerstin Wallin, wallinkerstin45@hotmail.com
Vill du samåka med någon, så säger du till om detta i samband med att du anmäler dig.

Välkommen med din anmälan!  

Västerås Kattklubb inbjuder till utställningsresa  till Norge
20 - 21 oktober 2018

Inbjudan som pdf

Nu är vi på gång!
VRK åker gemensamt till Östfoldkattens utställning i Rakkestad. Vi åker från Västerås fredagen den 19 oktober och tillbaka igen efter att utställningen slutat söndagen den 21 oktober.
VRK har bokat buss (ett tvåsitssäte per ägare och katt) och boende på Quality Hotel Sapsborg för 15 personer med katt samt chauffören. Bussen kommer att kunna ta emot 24 deltagare och katter, så blir vi fler, bokar vi fler rum naturligtvis!
Vi hoppas så klart att många VRK:are vill följa med och att VRK-medlemmar som inte tidigare ställt ut så mycket eller inget alls tar chansen att prova på att ställa ut då flera erfarna utställare från VRK kommer att finnas på plats att rådfråga om saker och ting.
 
OBS! Vi erbjuder också medlemmar från andra klubbar att delta. Medlemmar i VRK har förtur!
 
För att förenkla logistiken ber vi samtliga intresserade anmäla sig snarast till Ingegerd Blomqvist trolloga@comhem.se
 
Anmälningstiden är fram till den 15 september !

Anmälnings- och depositionsavgift är 500 SEK för VRK-medlemmar och 850 SEK för icke medlemmar. Avgiften inbetalas till klubbens konto 8 95 45 – 8. Först då är anmälan komplett.
 
Anmälan är bindande! Du får en bekräftelse efter din anmälan!
 
Kostnad VRK-medlemmar: Busstransport 500 kr + boende 2577 norska kr (inkl två övernattningar, frukost och tilläggsavgift för katt på rummet). Boendet betalar man själv på plats.
 
Kostnad icke VRK-medlemmar: Busstransport 850 kr + boende 2577 norska kronor (inkl två övernattningar, frukost och tilläggsavgiften för katt på rummet).
Boendet betalar man själv på plats.
 
Ni ansvarar själva för att anmäla er katt/era katter till utställningen. Anmälningstiden startar den 1 augusti! Så anmäl er så snart som möjligt! Det blir snappt fullt!
 
Som vanligt gäller att vaccinationer inte får vara mer än ett år gamla och viktigt att komma ihåg är också att din katt måste ha pass!

Se Östfoldkattens inbjudan för mer information www.ostfoldkatten.no
 

Välkomna!

Pälsvårdskurs med Ingegerd planeras till oktober.
Mer info kommer!

Föreläsning 
Den 10 november 2018

Föreläsning med Susanne Hellman Holmström
Reservera redan nu 10 november! Då har vi glädjen att ha Susanne på besök. Susanne är kattbeteenderådgivare, författare och medverkar regelbundet i SVTs program Gokväll där hon får möjlighet att sätta fokus på katten som sällskapsdjur.
Mer information kommer!

Konsten att bli den perfekta kattägaren
Välkommen till föreläsningen hur du på enkla och smarta vis får de där extra guldstjärnorna av din katt.
Jag kommer att berätta om hur man kan bli den perfekta kattägaren, i din katts ögon. Har du verkligen koll på din egen attityd och har du koll på din katts kroppsspråk? Det vill till att både du och din katt är nöjda för att kunna leva i fin harmoni med varandra.
Om inte, så kommer din katt att driva dig till vansinne och dina vänner kommer att undra vem som styr ditt liv egentligen. Katten eller Du?
Jag har helt nya kunskaper om både dig som kattägare och din katt som jag vill dela med mig av.  Ett måste som kattägare att vara fullt uppdaterad på alla nya rön om hemligheten bakom vår katts beteende och liv.
Din katt kommer att tacka dig för att du vill vara den perfekta kattägaren.

Med Vänlig Hälsning och Mjau =^..^=
Kattbeteenderådgivare/Författare/Föreläsare
Susanne Hellman Holmström

Klubbmästerskap
24 november 2018

Mer info kommer!

GENOMFÖRT 2018

KLISA – KLubbar I SAmarbete ~ UTSTÄLLNINGSÅRET 2018
9-10 juni 2018
I år välkomnar vi ytterligare en klubb i samarbetet, vilket innebär att KLISA nu består av MSK, VRK, NERK, VÄK, DÄK och GEK.

Nytt för i år: Gemensam tävling om årets KLISA-klubb och KLISA-katt. De resultat som räknas med är de som man har fått på utställningar arrangerade av oss i samarbetet. Första utställningen att samla poäng på är alltså NERKs Örebroutställning nu i helgen. Det är som två olika tävlingar – en individuellt för din katt och en där vi i VRK tillsammans samlar poäng för att tävla som klubb. Alla som deltar samlar poäng så bara att du ställer ut ger VRK klubbpoäng – det viktiga är att delta! Det är inte några resultat som du behöver redovisa utan det sköter KLISA. Under året kommer det att presenteras delresultat. 

Aktuella utställningar som ingår i tävlingen ÅRETS KLISA-klubb.  (med reservation för ändringar)
• NERK 20/1 • NERK 21/1 • DÄK 14/4 • DÄK 15/4 • GEK 12/5 • GEK 13/5 • VÄK 30/6 • VÄK 1/7 • MSK 1 – 2/9. HÄR FINNS BILDER!

>>>

Första numret av KLISA-tidningen, som har skickats ut till alla medlemmar i KLISA-klubbarna.

Studiebesök på Strömsholms Djursjukhus
23 april 2018

Upptaktsmöte inför vår stora internationella utställning den 18-19 maj 2019


Ett första upptaktsmöte inför klubbens nästa stora internationella utställning hölls den 10 april. Tack för alla goda idéer och arbetsvilja. 

Ordinarie årsmöte den 18 februari 2018, med efterföljande prisutdelning till Årets VRK-katt 2017. Fler bilder från mötet!

GENOMFÖRT 2017    

Julavslutning
Den 2 december träffades klubbens medlemmar på Björnögården i Västerås för att äta julbord i samband med firande av Kattens Dag. 

Jullunchen innehöll också en liten frågetävling. Här delar Linnea ut vinsten till Kerstin & Gunilla, som vann tävlingen.
Jullunchen innehöll också en liten frågetävling. Här delar Linnea ut vinsten till Kerstin & Gunilla, som vann tävlingen.

Litet bildspel från jullunchen ...

loading...

Klubbmästerskap 2017

Lördagen den 25 november höll VRK sitt klubbmästerskap i ZooBolagets butik i Västerås. Domare var Eva Porat och Helene Lis. Här hittar du bilder och resultat.

MEDLEMSTRÄFF
Tema foder & näringslära


Söndagen den 5 november 2017 träffades 27 vetgiriga kattägare för en medlemsträff med tema näringslära och BARF.  Läs mer HÄR!

MEDLEMSTRÄFF Tema pälsvård
19 oktober 2017
Favorit i repris! 
 

Här fick deltagarna lära sig mer om hur man kan sköta kattens päls. Även en korthårig katt har behov av pälsvård och VRKs egen medlem Ingegerd delade med sig av sin långa erfarenhet av pälsskötsel. Att ställa ut sin katt med päls i toppkondition är något vi alla drömmer om. Men även att hålla katten i fint trim hemma.

Tack till FourFriends som sponsrade med presentpåsar till alla deltagare, och tack till AVC för lån av lokal. 

MEDLEMSTRÄFF Tema utställning

Bild från annat tillfälle Bild från annat tillfälle

Vi träffades den 24  september i Marks lokaler i Västerås och pratade förberedelser inför utställning.

Under cirka två timmat delade sex VRKare med sig av "allt" som rör utställning.
- Hur går en utställning till?
- Hur anmäler man till utställning?
- Hur syr man burskynke?
- Hur förbereder man sin katt?
- m.m.

MEDLEMSTRÄFF Tema djurskydd
Läs mer HÄR!

FÖRELÄSNINGSHELG 5 - 6 augusti 2017
I samarbete med MSK, NERK, DÄK och VÄK) genomfördes en givande helg med olika föreläsningar om kattens tänder, avel, pälsvård m.m. Ett drygt 60-tal medlemmar från de olika klubbarna träffades i Medåkers hembygdsgård. 
KOMPLETT PROGRAM hittar du här! BILDER!

SOMMARAVSLUTNING
Söndagen den 11 juni kl 14.00
Besök på Djurpensionatet R4 i Västerås. Fler bilder HÄR!

loading...

Den 11 juni besökte ett 15-tal VRK-medlemmar R4´s Djurpensionat i Västerås.
Rita och Roger som driver pensionatet delade upp oss i två grupper och tog hand om visningen för varsin grupp.
Rita och Roger startade 2002, i liten skala, med ett hunddagis. Ganska snart kom det förfrågningar om de även kunde tänka sig pensionat för både katter och hundar. Nu finns även planer på en utbyggnad för mindre djur, som kaniner, marsvin m.m.

I samband med visningen av pensionatet, bjöd Västerås Kattklubb på gott fika. Det hela avslutades med en liten frågesport, där de flesta frågorna hade anknytning till katt. Man klurade på frågorna två och två. Förstaplatsen delades av två lag. Dessutom blev det lottdragning om kattfoder och godis … där alla vann något.  

Besök gärna Djurpensionatet R4´s hemsida www.r4.se

Besök i Parken Zoo, Eskilstuna
Tillsammans med MSK besökte vi Parken Zoo den 1 maj. 
Vi har nu fått ny kunskap kring hur parken bedriver avelsarbete för utrotningshotade kattdjur.

Stort tack till Erina Flinkman för fina bilder. HÄR!

INTERNATIONELL UTSTÄLLNING
VRKs internationella utställning avhölls i Mimerhallen i Västerås den 22-23 april 2017
Bilder hittar du HÄR!

Ny MEDLEMSTRÄFF inför vår stora utställning
Torsdagen den 6 april samlades ett gäng VRKare för att gå igenom alla de olika ansvarsområdena inför utställningen. Det blev ett kreativt möte där mycket föll på plats.

MEDLEMSTRÄFF
Grundläggande pälsvård
Den 13 mars
hade vi medlemsmöte med tema pälsvård. Vi bytte erfarenheter med varandra och fick många goda, handfasta tips från Ingegerd. Stort tack till AVC för lån av lokal och Four Friends för presentpåsar.

MEDLEMSTRÄFF
Tema:  Ny som utställare
Den 21 februari
kl 18.00-20.30 träffades vi och pratade förberedelser inför utställning och hur det går till när man väl kommer på plats. 
Mycket att tänka på när man ska ställa ut sin katt. Speciellt när man är ny som utställare. Ikväll har vi gnuggat hjärnan med ord som EMS-kod, domarfördelning, allround och burklädsel  Vi ses på er premiärutställning !

Några inlägg på Fb från deltagare på träffen:

MI:  Ja, ibland kändes det som lite grekiska!!  Men tack för en trevlig kväll o nu är jag liiite mindre nervös... :)

AL: En bra temakväll! 

MD: Tack för en trevlig kväll! Mycket att tänka på men några pusselbitar föll på plats iallafall! 

ÅRSMÖTE
19 februari 2017

Årsmöte med efterföljande utställningsmöte hölls i Marks lokaler på Tunbytorp i Västerås. Här finns bilder!

MEDLEMSTRÄFF – Tema: Vår stora utställning i april
16 januari 2017

Medlemsträff med tema vår nästa stora internationella utställning har hållits i Marks lokaler på Tunbytorp i Västerås. 

16 januari 2017. Här jobbas det inför utställningen.

Genomfört 2016    
Detta hände i VRK under 2016